Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı
Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini oranlı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler göz önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangına dayanıklı göz kapıları 1 vakit ile 2 sayaç ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlamışsa hariçya, dışarıdan başlangıçlamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-varlık kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde tek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz azca yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut istikrar kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Ivedi çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.
Yangın evgin durumu esnasında güç ve emtia güvenliğini katkısızlamadaki etkinliklerini en üst düzeye çıkarmak midein yangın baplarının doğruca şekilde seçilmesi ve kurulması esastır.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin taçı rabıta opsiyonel olarak hileınan Yangın Çıkış Kapısı hidrolik dizi ile elan kesif tasarruf esenlanabilir.
Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.
Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha rafine gereç kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir standart olmadığı sinein sac sözınlığı 1.0 mm veya elan nüktedan kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı başka ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara çıkarmak mümkündür. Acil çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar bozuk yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da delik önünde bulundurularak standartlara yönlü biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da bünyelması gerekmektedir.
Strüktürların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin dokumalmasına destur verilmektedir.
Antrparantez, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, akla yatkın şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yangın kapısı montajı büsbütün profesyonel şekilde dokumalması müstelzim ve imalatta dört başı mamur şekilde ortaya çıkan üründe yanlışlık örgülmaması gereken bir mesleklemdir.